Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандален договор отказа и втората ни ракета от националния тим по тенис? (ВИДЕО)

11 септември 2024, 13:22 часа • 2080 прочитания

Българската федерация по тенис (БФТ) се оказва поредната родна организация, която е разтърсена от сериозен скандал! Втората ни ракета Адриан Андреев няма да играе за националния ни отбор, докато ръководството на БФТ не се смени, а причината е неприемливи условия в договорите, които се изготвят за всички състезатели в представителния мъжки тим.

Адриан Андреев няма да играе за България

Новината беше съобщена в предаването на колегите от Max Sport - "Брейкпойнт". Екипът на Андреев е заявил, че настоящият номер 203 в ранглистата на ATP е искал да играе за България, въпреки че не го е правил в последните три години, но няма как да го стори при дискусионните клаузи в контракта.

ОЩЕ: Лазаров се извини на Григор Димитров и атакува родната федерация (СНИМКИ)

Адриян Андреев

Скандалните условия в договора

От изготвените документи ни става ясно, че българските тенис управници се опитват да заставят играчите да подписват доживотни договори за участие в националния отбор. Освен това в тях пише, че ако БФТ счита отношението на спортиста за непрофесионално, може да си спести заплащането на договорените между двете страни средства.

Друга "червена линия" в контракта е изискването всеки един състезател задължително в своите интервюта да благодари на тенис федерацията за финансовата помощ, която тя му оказва, пишат от tennis.bg. Така на практика България излиза срещу Ел Салвадор за Купа "Дейвис" без Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев. Съставът ни е изключително млад и в него попадат Пьотр Нестеров, Янаки Милев, Илиян Радулов, Александър Донски и 15-годишния Иван Иванов.

ОЩЕ: Заради финансов колапс на федерацията: Щангистите са без заплати! Няма пари за нищо

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес