Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредна звезда отпада: Световният №10 отказа участие на Sofia Open

04 ноември 2023, 13:52 часа

Световният номер 10 в тениса Александър Зверев отказа участие на стартиращия днес турнир от сериите АТР 250 Sofia Open. Германецът е оттеглил заявката си в последния момент по решение на неговия треньорски екип. По този начин Зверев се присъединява към редица звезди, които вече отказаха участие в надпреварата.

Реклама

Програмата на Зверев се промени в последния момент

Александър Зверев няма да участва на Sofia Open, тъй като успя да се класира снощи за Финалите на ATP в Торино. Надпреварата между осемте най-добри тенисисти стартира на 12 ноември и ще продължи до 19-ти.

Sofia Open София Оупън

Заради близките дати на двата турнира германецът е преценил, че е по-добре да си даде кратка почивка и да се подготви за надпреварата в Торино. Мястото на Зверев в Sofia Open ще бъде заето от неговия сънародник Максимилиан Мартерер.

Орлин Станойчев в много разочарован

Орлин Станойчев

„Като турнирен директор и от името на многобройните фенове на тениса изразявам изключително разочарование. Същевременно оставам уверен, че турнирът ще запази високото си качество благодарение на останалите звезди от световна класа. Турнирът остава и великолепна възможност за развитие на българските играчи, които ще имат шанс да се изправят срещу някои от най-добрите тенисисти в света“, каза директорът на Sofia Open Орлин Станойчев.

Онзи ден двама американци отказаха участие в Sofia Open.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес