Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нищо не е решено: УАДА продължава да разследва Синер

12 септември 2024, 11:10 часа • 728 прочитания

Допинг скандалът около световният №1 Яник Синер се превърна в една от най-горещите теми в тениса през последните седмици. Дни преди старта на Откритото първенство на САЩ, откъдето италианецът си тръгна с трофея, излезе информация, че през март той е дал две положителни проби, но от Спортния арбитражен съд отсъдили, че няма да подлежи на наказание. Сега от Световната антидопингова агенция (УАДА) докладваха, че все още не са решили дали да обжалват решението за оневиняване на тенисиста. В срок от три седмици се очаква това да стане ясно.

УАДА продължава разследването на Синер 

По рано днес италианското издание "Кориере дела Сера" съобщи, че Световната антидопингова агенция няма да подава жалба срещу решението на Международната агенция за интегритет в тениса (ITIA) да не дисквалифицира Яник Синер. УАДА и италианската антидопингова агенция, са единствените организации, които могат да оспорят решението на независимия съд, обявено от ITIA на 20 август.

Яник Синер

Докато правилата за допинг гласят, че всяка друга страна с право на обжалване, като Италия, има 21 дни да го направи, УАДА след това получава още 21 дни. Днес е 23-ият ден от обявяването на решението, като все още не е подадена жалба. Това значи, че в срок от 19 дни УАДА има право да оспори присъдата до Спортния арбитраен съд (КАС) в Лозана. 

Редица бивши и настоящи тенисисти изказаха позициите си по "случая Синер", като преди дни и швейцарската легенда Роджър Федерер застана на страната на лидера в ранглистата.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес