Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яник Синер спечели 7-цифрена премия за титлата в Шанхай

13 октомври 2024, 23:36 часа • 1196 прочитания

Световният номер 1 в тениса Яник Синер спечели титлата на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, а с това си заслужи и най-голямата парична премия в надпреварата. Италианецът заработи невероятната сума от 1 100 000 долара, която организаторите са предвидили за шампионите на сингъл.

Яник Синер спечели над 1 милион долара в Шанхай

Синер спечели титлата, след като победи Новак Джокович в два сета на големия финал. Ноле, който има рекордните четири титли в Шанхай, не успя да се противопостави на първия в света. Премията на Ноле е почти два пъти по-малка, като той ще прибере "само" 585 000 долара от наградния фонд.

Яник Синер

Джокович си тръгна с близо 600 бона, солидни премии и за останалите

Полуфиналистите в турнира си тръгнаха с 325 000 долара, а четвъртфиналистите - със 185 000 долара. Най-добрият български тенисист Григор Димитров също заслужи 6-цифрена сума за достигането до 1/8-финалната фаза, където отстъпи на 19-годишния Якуб Меншик.

За Григор предстои участие на турнира в Стокхолм, където най-високо ранкираният тенисист е Андрей Рубльов. Джокович и Синер пък по всяка вероятност ще участват на последния за годината Мастърс турнир - този в Париж, където се очаква да видим в действие и Григор Димитров.

Ето и всички турнири пред Григор Димитров до края на 2024 година, като най-желаният от тях все още е под въпрос.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес