Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров записа рекордно класиране за 2023 година, Вики Томова се срина в ранглистата

26 юни 2023, 12:55 часа
Реклама

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа рекордно класиране за 2023 година, достигайки до 24-то място в световната ранглиста. Българинът се изкачи с две места в обновената класация на ATP, след като през миналата седмица стигна до 1/4-финалите в Куинс.

Най-силното класиране на Григор през 2023-а

Това е най-силното класиране на Гришо в световната класация от октомври насам. Класирането му идва тъкмо навреме за третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън, който започва идната седмица. С това си класиране Гришо ще избегне потенциален сблъсък с някой от първите осем поставени в схемата в третия кръг на турнира.

Карлос Алкарас се завърна на върха

Карлос Алкарас, който отстрани Гришо и спечели титлата в Куинс в дебютното си участие, се завърна на първото място в света, задминавайки Новак Джокович, който си даде почивка след спечелването на Ролан Гарос. Ноле ще опита да защити титлата си на Уимбълдън от миналата година, когато не получи точки за триумфа си за световната ранглиста.

Григор Димитров и Карлос Алкарас

Невероятният скок на Александър Бублик

Най-голям скок в класацията бележи Александър Бублик от Казахстан, който спечели турнира в Хале, като и се изкачва с 22 места до номер 26, с което си осигурява място сред поставените на Уимбълдън. За Гришо пък изглежда постижимо да изпревари 23-ия в света Роберто Баутиста Агут, който е със само 50 точки пред него.

Виктория Томова на прага от изпадане от топ 100

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби 19 позиции в обновената класация на WTA. Българката е вече 99-та с актив от 680 точки, като е на 50 от 90-та Изалин Бонавентур. Вики загуби на старта в Бад Хомбург, Германия, от рускинята Людмила Самсонова, като се провали и в първия си мач като „щастлива губеща“ в Бирмингам, отстъпвайки на Тереза Мартинцова от Чехия.

Виктория Томова

За Томова предстои участие в основната схема на третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън, който започва на 3 юли. В квалификациите на Уимбълдън ще участва Димитър Кузманов, който изпусна да защити титлата си в Ливърпул след два изгубени тайбрека.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес