Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров разкри колко близо е краят на кариерата и отличи разлика с младата генерация (ВИДЕО)

27 октомври 2024, 22:57 часа • 598 прочитания

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров не скри своята тъга от оттеглянето на Доминик Тийм и предстоящото такова на Рафаел Надал. Хасковлията смята, че краят на неговата кариера не е близо. В интервю за Eurosport Гришо акцентира и върху разликата между старата и новата генерация в тениса.

Гришо: Отказването на Тийм и Надал отнема частица от мен

"Тъжно е... Преди няколко дни видях Доминик във Виена. В такива моменти няма как и аз да не се замисля за живота след тениса. Всичко си има начало и край, разбира се, но когато видиш да се оттеглят играчи, с които си отраснал и които в продължение на толкова много години са те подтиквали да бъдеш по-добър, това сякаш отнема частица от самия теб", призна Димитров.

ОЩЕ: Може да е загубил, но Гришо лети! Магическото изпълнение на Григор Димитров (ВИДЕО)

Разликата в генерациите

"Уважавам новото поколение и всички негови представители, но ние се забавлявахме много извън корта и непрестанно се шегувахме един с друг. Сега не виждам това сред по-младите играчи. Липсва ми здравословната конкуренция, но, както казах, изпитвам голямо уважение към тенисистите от новата генерация", отбеляза хасковлията.

Гришо не мисли за отказване

"Знам, че рано или късно идва времето на всички ни и че моето ще е по-скоро в сравнение с повечето играчи, но мисля, че още не съм толкова близо. Ще продължавам да се боря и да правя всичко по силите си, за да остана на най-високото ниво. Ако тялото ми ми позволи да продължа да играя по начина, по който го правя в момента, ще бъда повече от щастлив", завърши първата ни ракета.

ОЩЕ: Григор Димитров получава шанс за отмъщение: Жребият на Гришо за Мастърс-а в Париж

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес