Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъждът в Шанхай обърква всичко: Турнирът преминава от открит в закрит формат

08 октомври 2024, 10:45 часа • 485 прочитания

Проливният дъжд в Шанхай пречи на всички, но най-вече на нормалното провеждане на настоящия турнир от сериите "Мастърс". В съботния ден редица започнали мачове бяха прекъснати, сред които и на първата българска ракета Григор Димитров, а на следващия ден не се изигра нито една точка на външните кортове.

Условията в Шанхай облагодетелстват звездите 

И докато Гришо и още 17 тенисисти дори не бяха изиграли срещите си от втори кръг, то голеите звезди като Яник Синер, Карлос Алкарас и Даниил Медведев вече бяха подпечетали мястото си на 1/8-финалите. Почти 48 часа след началото на мача, първата ни ракета победи поставения под №72 Зизу Берс с 2:1 (6:3; 3:6; 6:2). Срещата стартира в събота, но последната точка бе изиграна чак в понеделник. В третия кръг Димитров ще се изправи срещу австралиеца Алексей Попирин.

Пълен хаос

И днес проливните дъждове продължават, което принуди организаторите да импровизират, използвайки тренировъчните кортове. Така турнирът частично премина от открит към закрит формат, като някои от състезателите са принудени да изиграят мачовете си в зала. Това поречи на тенисисти като Лоренцо Музети и Джордън Томпсън, които не се чувстват комфортно на закрито и отпаднаха от надпреварата. Ситуацията е също толкова неприятна и за играчите, които няма да излязат на корта днес, тъй като остават без място за тренировка. 

ОЩЕ: След труден старт в Шанхай, целта е ясна: Джокович преследва титла №100

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес