Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

№1 с причина: Синер спря чешката приказка в Шанхай и чака Джокович на финала (ВИДЕО)

12 октомври 2024, 14:29 часа • 724 прочитания

Водачът в световната ранглиста в тениса Яник Синер успя да се класира за финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Италианецът приключи чешката приказка в Китай, побеждавайки Томаш Махач с 6-4, 7-5 в първия полуфинал от надпреварата, а на големия финал очаква победителя от срещата Новак Джокович - Тейлър Фриц.

Яник Синер е на финал в Шанхай

Синер демонстрира класата си през целия мач и не позволи на Махач да го застраши по никакъв начин. Чехът, който по-рано отстрани Карлос Алкарас, е едва 33-ти в света, но от началото на новата седмица ще скочи значително в ранглистата. А пък победата на Синер означава, че италианецът със сигурност ще завърши 2024 година като номер 1 в тениса.

Яник Синер

Италианецът ще завърши 2024 година като номер 1 в тениса

Иначе в "чешката приказка" в Шанхай участва и още един състезател - 19-годишният Якуб Меншик, който отстрани Григор Димитров, а след това взе сет и срещу легендата Новак Джокович, но допусна обрат. Сега Ноле ще опита да победи финалиста от US Open Тейлър Фриц, за да атакува пета титла на Мастърса в Шанхай и евентуално да влезе в топ 8 за Финалите на ATP.

Междувременно още един тенисист си гарантира място на Финалите на ATP, където участие гони и Григор Димитров.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес