Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РИОСВ – Стара Загора: Няма замърсяване с формалдехид в района на язовир Копринка

31 март 2023, 12:45 часа
Реклама

Няма замърсяване с формалдехид в района на язовир Копринка. Това става ясно от писмо на Диана Искрева – Идиго, директор на РИОСВ – Стара Загора, изпратено до президента Румен Радев, министъра на околната среда Росица Карамфилова, министъра на здравеопазването Асен Меджидиев, министъра на регионалното развитие Иван Шишков, кметове от областта и други ангажирани институции.

Писмото е във връзка със сигнал на сдружение „България за чиста Розова долина“ относно завишени нива на формалдехид в атмосферния въздух в близост до язовир Копринка.

Стана ясно, че вследствие на сигнала районната инспекция по околна среда е извършила анализ и проверка на данните в него. 

„Изложените чрез сигнала изводи за замърсяване с формалдехид са неверни по отношение на фактите, нелегитимни по отношение на законодателството и заблуждаващи“, пише в констатациите на РИОСВ – Стара Загора.

От инспекцията призовават за успокоение на населението.

„Молим в следващите си изяви да проявите отговорно обществено отношение за невсяване на паника с непроверени данни и неправилни изводи“, пише в писмото на Диана Искрева – Идиго.

Пълния текст на писмото - може да прочетете ТУК

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес