Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Авторката на "Авто География": Ми не знам защо напуснах училище

23 декември 2014, 08:59 часа • 99090 прочитания

Помните ли покърителното CV, станало известно в социалната мрежа Facebook с наименованието „Авто География”, с което неизвестна жена си търси работа?

Жената се казва Ася Атанасова, от ромски произход е и е от Стара Загора. Пред Нова телевизия тя заяви, че "по принцип" може да пише, но "точно там" се объркала. Мога да пиша за детски, но бързах. Тя казва, че за пръв път пише автобиография, но знаела какво означава думата. Заедно със съпруга си и двамата са категорични, че не е хубаво хората да се подиграват на неграмотността. А Ася признава, че CV-то не ѝ помогнало да си намери работа - като го видели, работодателите, които търсели човек, веднага я изгонили.

Ми и аз не знам защо се отказах да уча след шести клас, казва Ася, която е от ромски произход. Мъжът ѝ Стефан настоява, че децата им ще учат. Дъщеря ѝ Даниела иска да стане адвокат и си представя, че с тази професия ще помага на хората. Самият Стефан иска да учи и да завърши поне осми клас, но Ася въобще няма такива намерения. Много работа има, грижа се за децата, няма време, гласяха оправданията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес