Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

София търси изпълнители на дълго чакани ремонти, предвижда да плати до 25 млн. лева

02 ноември 2021, 07:35 часа • 4534 прочитания

Пет големи ремонта в София са на път да придобият реални измерения и да започне работа, след като Столична община обяви обществена поръчка за избор на изпълнители. Очакваната обща цена на ремонтите е 25 милиона лева без ДДС. Възложител на консурса е зам.-кметът на София по инвестиционното строителство инж. Ангел Джоргов. Срокът за подаване на оферти за участие в процедурата е 29 ноември, 2021 година.

За какви ремонти става въпрос:

1. Реконструкция на ул. "Опълченска" от бул. "Тодор Александров" до бул. "Сливница". Тук се предвижда и ремонт на моста над река Владайска на кръстовището на "Опълченска" и "Сливница". Цената на този ремонт се предвижда да е 7,2 млн. лв. Срокът за изпълнението му е 270 дни от началото на работата. Съгласно предвиденото, след реконструкцията би трябвало след него да има по-широки платна по "Опълченска", както и бус лента.

2. Ремонт и рехабилитация на транспортен тунел по бул. "Царица Йоанна". Тук цената се очаква да е до 10 млн. лева и ремонтът да приключи пак за 270 дни. Основен въпрос тук е ремонт на тунела към "Люлин". През тази година кметът Йорданка Фандъкова обяви, че София взима заем до 60 млн. евро от Европейската инвестиционна банка и че един от обектите, които ще се ремонтират с тези пари, е именно споменатият тунел. Този ремонт също се очаква да започне през 2022 г.

3. Реконструкция на ул. "Народен герой" от бул. "Цар Борис III" до ул. "Любляна". Стойността се очаква да е 4,8 млн. лв. без ДДС. Както и при другите две обособени позиции, и при тази срокът за изпълнението на дейностите е 270 дни от откриването на обекта.

4. Ремонт на общински пътища:

4.1. Ремонт на пътя от квартал "Вердикал" до разклона за Клисурски манастир "Св. Петка".

4.2. Ремонт на пътен участък от общинската пътна мрежа до Клисурски манастир "Св. Петка".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес