Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак сътресения в СМГ: Новоизбраната директорка подаде оставка

04 октомври 2017, 21:12 часа • 3673 прочитания

Софийската математическа гимназия (СМГ) отново остана без директор, след като изпълняващият длъжността Зоя Савова е подала оставка. Като причина тя е изтъкнала, че ѝ е трудно да реши натрупаните проблеми, информира bTV.

Гимназията остана без директор през септември, когато титулярът Антони Стоянов беше уволнен след родителски и учителски протести. Скандалът избухна, когато Стоянов уволни учителката по математика Петя Тодорова.

Припомняме, че Зоя Рачева бе избрана на поста за рекордните 117 минути. Обявата на началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева е публикувана в 15.03 ч. на 4 септември - денят на уволнението на директора Стоянов. Крайният срок за подаването на документите бе 17 ч. същия ден.

В тези час и 57 минути са побрани не само публикуването на обявата, подаването на документи (това не можеше да става по имейл) от кандидатите и подборът на печелившия, но и назначаването му. Според договора тя е постъпила на работа на 4 септември, въпреки че конкурсната процедура приключва с края на работния ден - 17 ч.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес