Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Кметът Терзиев назначава директор, уволнен от Фандъкова заради смъртен случай

30 ноември 2023, 10:47 часа
Реклама

"Васил Терзиев няма екипа, за който говореше. Вероятно той е бил подведен, за да се върнат уволнени кадри от Йорданка Фандъкова на бял кон в Столична община".

Това заяви Георги Георгиев, общински съветник от ГЕРБ в СОС. Той попита риторично "това ли са новите стандарти?" и изрази притесненията си от новите назначения. Припомняме, че по-рано днес Васил Терзиев обяви четиримата си нови зам.-кметове в Столична община.

"Уволненият от Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци има трагичен инцидент под неговото ръководство - смъртен случай със загинал работник в завода за отпадъци", каза общинският съветник на ГЕРБ-СДС.

"Колегите, които щяха да бъдат спасители на София, са спасители не в ръжта, а спасители в кишата", коментира още Георгиев, който е и бивш председател на Столичния общински съвет.

Още: Цели 60 пъти повече сигнали за паднали дървета и клони в София за ноември спрямо миналата година

"Градът не е почистен от падналите клони и дървета. Всички обяснения, че ситуацията е овладяна останаха голословни", заяви Георгиев и призова час по-скоро да се създаде добра организация. 

 

"Кой ще управлява СОС? Това е важният въпрос сега. Ако премиерата не се отложи, ще трябва да плащаме всички софиянци. Клоните, почистването на София ни интересува, а не обещанията дадени на Борис Бонев. Той няма да е първият излъган от ПП", напомни той.

По думите на колегата му и неуспял кандидат за кмет Антон Хекимян "за града не се работи активно". Той подчерта, че "спасението на София се отлага":

Още: Георги Георгиев: Не, кмете, ситуацията в София не е овладяна (ВИДЕО)

"Ние готов екип така и не сме видяли и отново нагледно виждаме разминавания с обещанията. Но нагледно виждаме, че за София не се работи", каза Хекимян.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес