Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благовестка Томова: „Боровец“ сега е снежна приказка, зимните спортове са най-безопасни в пандемията

15 февруари 2021, 14:59 часа

Миналата година през февруари месец имахме много гости от доста страни. Сезонът течеше нормално. Точно преди година даже изобщо не говорехме за коронавирус. На 15-ти март ни затвориха. От тогава ни е трудно - затваряне, отваряне. Трудно се предвиждат нещата. Има една психологическа бариера. След като ни отворят и разрешат да работим, има един момент, когато хората трябва да преодолеят мисълта, че ще отидат някъде и трябва да се съберат с други гости. Сега мисля, че вече нещата са нормализирани. Смятам, че тази психологическа бариера е вече преодоляна, заяви за Actualno.com Благовестка Томова – председател председател на Съюза на хотелиерите и собствениците в курорта “Боровец“ и управител на хотел „Рила“.

Реклама

По думите й туристите виждат, че всички в курорта са много дисциплинирани, спазват абсолютно всички предписания и мерки за безопасност, а също така, че е направено всичко необходимо тяхното пребиваване да бъде безпроблемно.

„Аз не виждам по-безопасен спорт от зимния, специално от ските, защото това е индивидуален спорт. Човек се качва в планината, диша чист въздух, боров. Не виждам някой спорт, който може да съперничи на ските по безопасност. А хотелите сме се постарали да вземем абсолютно всякакви мерки за спазване на дистанция. Постарали сме се сериозно, движим се задължително с маски, спазваме отстоянията“, посочи Томова.

Тя е категорична, че между миналогодишния и тазгодишния сезон не може да се прави сравнение, защото са много различни, но в „Боровец“ има гости от основните пазари.

„Най-вече има български гости, има сърби, македонци, малко румънци. Не мога да кажа още като процент какво е съотношението между българи и чужденци, защото все още няма обобщение на целия сезон, няма информация във всички хотели какво се случва, но условията за ски са повече от прекрасни. В момента има прясно навалял естествен сняг. Освен това колегите от фирма "Бороспорт" правят и непрекъснато изкуствен сняг. Така, че в момента "Боровец" е наистина зимна приказка“, допълни председателят на Съюза на хотелиерите и собствениците в курорта.

Не се оплакват и от липса на проверки на всякакви институции.

„Все пак на тях това им е работата. Добре дошли са при нас. Нека да проверяват! Ако се установи някакъв пропуск или нарушение, хубаво е да бъдем контролирани. Ние не сме толкова самонадеяни, за да кажем, че всичко правим по перфектния начин. Нямаме против проверките“, обобщи Благовестка Томова. 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес