Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Замеряха и Антон Кутев с камъни

23 юли 2013, 23:43 часа • 10351 прочитания

Камък бил запратен по депутата от БСП Антон Кутев, но не го ударил.

"Искам да подчертая, че не съм бил ударен. Камъни бяха хвърляни, и по други депутати от БСП, и по автобуса", заяви социалистът. "Много ви моля да отразявате достоверно нещата", обърна се Кутев към репортер на БНТ и показа камъка, който бил полетял към него. "Това може ли да е мирен протест", пита риторично депутатът.

Това е начинът, по който изглеждат нещата отвън. Отвън нямаше повече от 2000 души и не мога да приема, че тези 2000 души са българският народ и аз не искам да ставам заложник на това. Кутев остава заедно с трима министри, депутати, синдикалисти, журналисти и представители на работодателските организации остават повече от три часа блокирани в сградата на Народното събрание, заради блокадата от протестиращи в района около парламента. Антон Кутев бе в автобуса, който опита да напусне сградата на парламента, но протестиращите не пропуснаха. Народният представител от БСП показа камък, който е бил хвърлян по автобуса. „Този камък може да убие човек”, отбеляза Кутев. Той обаче посочи, че е нямало пострадали депутати.

Надявам се да не са пострадали десетки и стотици граждани. Не желая никой да пострада. Доколкото видях полицията по мирен начин отстрани хората на пътя. При мен липсва агресия към когото и да било. Това каза вътре в затъмнената сграда на парламента министър Петър Чобанов.

Това което се случва е ненормално. Това трябва да престане. Трябваше ли да бъдат провокирани хората по този начин. Крайно време е правителството да разбере, че трябва да подаде оставка, каза депутатката от ГЕРБ, каза депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова. Тя допълни, че не чувства вина за случващато се, не се чувства част от статуквото, от олигархията.

От много приказки няма нужда. Трябва максимално бързо да се свика Консултативен съвет и след оставка на правителството да се отиде към нови избори, това пък заяви Владислав Горанов. Когато протестите бяха срещу ГЕРБ си подадохме оставката и отидохме на ние сме готови да подадем оставка веднага, допълни той.

Пред парламента хората заявиха, че ще продължат да протестират и няма да си тръгнат, докато не падне правителството.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес