Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки на публична длъжност да мине на тест за лоялност към България (ВИДЕО)

07 юни 2024, 17:35 часа
Реклама

В днешното издание на “Видимо и невидимо: Изопачената история” Кънчо Кожухаров разговаря с политическия анализатор Момчил Дойчев за хибридната война, която Русия води срещу България: с наемане и лансиране на продажни политици и журналисти, убийства, взривяване на военни заводи, със създаване и клониране на антибългарски политически партии.

Според Момчил Дойчев “предайническата” партия, срещу която е писал някога Захари Стоянов, не само че никога не е слизала от сцената, но и с финансовата помощ на Русия вече се е размножила. Причината е, че руският имперски интерес остава неизменен - независимо дали начело на тази империя стои цар, генерален секретар или президент. “Така нареченото Освобождение или както го нарича Димитър Благоев “руско политическо суеверие” води до национален погром и национална катастрофа - казва Дойчев. - Всъщност всичките ни национални герои: Раковски, Левски, Ботев, Каравелов, Стамболов, Захари Стоянов, че и социалистите Благоев, Коларов, Кръстьо Раковски, дори в ранните години Георги Димитров показват пагубната и предайническа роля на българите, поставили се в услуга на руския империализъм. Всички са имали меко казано недоброжелателно отношение към мераците на Руската империя да командва България, да определя кой ще е министър или президент, кой ще влезе в Народното събрание, кой ще се появява в медиите и така нататък. Тази година се навършват 80 години от руската окупация на България и в повечето области тя не е престанала.” Още: Даниела Божинова: Чиста природа и честна политика (ВИДЕО)

За да се поправи това, са необходими дълбоки промени в службите за сигурност, правоохранителната и правосъдната система, в армията; да се установи с полиграф кой има лоялност към България и кой към Русия. Добре е, че не само у нас, но и в цяла Европа започнаха да осъзнават зловредната роля на Русия. “Във “Фактор.бг” публикуваха имената на генерали и офицери, които са на практика агенти и са създали редица организации, работещи в интерес на Русия и против България - казва Момчил Дойчев. - Всеки, който заема публична длъжност, а не само в службите за сигурност, би трябвало да бъде тестван за лоялност.”

Защо медиите си затварят очите за хибридната война, която Русия води срещу България? Защото водещите главни редактори са най-малкото зависими или направо агенти на влияние. Това са хора, които получават доста над четири хиляди, за да прокарват руските интереси. Борбата с тях няма да е лесна, констатира Дойчев, “ако не ни натиснат по европейска линия да приемем някакви закони и да започнем да ги спазваме. Защото ние сме големи шампиони по заобикалянето на законите. Нашите политици предпочетоха да загубим милиони евра, но да не променят законодателството и по този начин да се превърнем в малко по-нормална европейска страна.” Иначе нещата се прикриват - както при подпалването на бившия Партиен дом. Подпалиха го от военната организация на БКП. Полицаи и пожарникари стояха и гледаха - дори изчакаха да им прережат маркучите, за да се оправдаят, че не са можели да загасят пожара. “Кой осъди БКП? Никой!” Още: 80 години от операция „Овърлорд“ и десанта в Нормандия (ВИДЕО)

Да се надяваме, че това предстои - ако не сега, то след някоя друга година. Защото след като тия хора казват, че демокрацията им е отнела много, очевидно трябва да им отнеме още повече.

Повече по темата можете да научите от видеото.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес