Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Влак с парен локомотив ще радва децата на 1 юни

30 май 2014, 08:51 часа • 21114 прочитания

Извънреден влак с парен локомотив ще пътува от София до Банкя на 1 юни по повод Международния ден на детето. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Христо Иванов, директор „Маркетинг и продажби“ в БДЖ -„Пътнически превози“.

Поради големия интерес дружеството ще пусне и втори извънреден влак същия ден, за да може повече деца да се възползват от пътуването,което е с предварителна резервация. Дружеството предвижда още редица инициативи, поясни Христо Иванов.

„БДЖ предвижда на 1 юни и атракционен влак, който ще пътува до Своге за деца лишени от родителски грижи заедно с техните възпитатели, както и деца от социално слаби семейства от община Горна Малина.

На тези деца ще бъдат раздадени лакомства, балони, шапки и тениски с логото на БДЖ. По време на пътуването ще бъдат забавлявани от специално наети аниматори.

Освен това за трета поредна година БДЖ ще осигури безплатно пътуване на децата, които участват във фестивала за детско медийно изкуство „Арлекин“, каза Христо Иванов.

БДЖ ще зарадва и деца от квартал „Факултета“ в столицата, които ще получат подаръци и лакомства по повод Международния ден на детето, допълни Христо Иванов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес