Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владимир Кличко иска проверка в Германия на допинг пробите за мача с Поветкин

20 май 2013, 12:01 часа
Реклама

Владимир Кличко ще се бие с Александър Поветкин, само ако допинг тестовете се проведат от Националната антидопингова агенция (NADA), базирана в Германия, заяви мениджърът на украинеца Бернд Бенте, предаде БГНЕС.

Той поясни, че Кличко твърдо държи на това и е готов да се откаже от боя, ако условието му не бъде изпълнено. Както е известно, от щаба на Поветкин настояват тестовете да бъдат взети от Руската антидопингова агенция (РУСАДА). Мениджърът на Поветкин Владимир Хрюнов каза, че в краен случай е готов да приеме компромисен вариант - NADA да вземе проби от двамата боксьори, но те да бъдат проверени също от РУСАДА и VADA (Доброволна антидопингова асоциация).

Мачът между Кличко и Поветкин трябва да се състои на 5 октомври в Москва, най-вероятно в Олимпийския спортен комплекс. На 23 април Владимир Хрюнов спечели търга за право на провеждане на боя, като плати 23 млн. долара. Кличко ще получи около 17 млн, а Поветкин - малко повече от 5 млн. долара. Този месец и двамата боксьори успешно защитиха своите титли. На 4-и май Кличко победи италианеца Франческо Пианета, а на 17-ти Поветкин нокаутира поляка Анджей Вавжик.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес