Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Варненската полиция вече разследва изборна търговия

14 април 2013, 11:30 часа
Реклама

Сигнали за изборна търговия разследват от варненската полиция, предаде Дарик.

„Има някои данни, за които ще извършим съответните проверки. Аз обаче няма да ги коментирам в момента, защото това е в кухнята на нещата и там има процесуални и оперативно-издирвателни действия, които не би следвало да се коментират в публичното пространство", заяви комисар Тодор Иванов в интервю за Дарик, предаде Стандарт нюз. „В публичното пространство обаче се говори за много хора с намерения за търговия на гласове, но фактически конкретни данни няма. Това, което се изнася, е повече експресивно и в сферата на фолклора", допълни полицай №1 на Варна.

Всички служители на Областната дирекция ще бъдат ангажирани в охраняването на изборите, а те са над 1 500, добави той.

По повод идеята за ротация на униформените, които ще охраняват вота след месец, комисар Иванов коментира, че тя би имала по-голям ефект на местните избори. „Това са парламентарни избори и във всички секции кандидатите ще бъдат едни и същи. Няма начин някой от полицаите по някакъв начин да не е свързан, при условие че всички имаме близки и роднини", каза полицейският шеф.

Ако се реши на вота на 12 май да има ротация сред полицаите, тази мярка ще бъде въведена в по-малките общини в областта.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес