Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Урок по отклоняване на общественото внимание

29 август 2024, 12:14 часа • 904 прочитания

Забелязвате ли как всеки път, когато има някаква политическа криза и се води борба за овладяване на държавата, все изниква някаква пишман-патриотична партия и почва да ни занимава с някакви имагинерни проблеми? Дали Волен ще нахлува някъде, дали Валери Симеонов ще ходи на дискотека, дали Костадинов ще ни спасява от гейовете, дали Диона ще направи нещо възмутително? Що така? И защо все в услуга на статуквото?

По-трагичното е, че уж демократичните партии и лидери се спъват като Джо Байдън на стълбата на самолет във всеки свой опит да дадат отпор на меко казано странния нов закон “против ЛГБТ пропагандата” в училище. Странен е, защото такава пропаганда в училищата по принцип няма и такъв проблем не съществува в България. Странен е и защото в безумно написания законопроект така и не става ясно какво ще рече “пропаганда” в този случай. Малко като в оня виц: “Какво правиш? Гоня акулите. Е че то тука няма акули? Ми да, щото ги гоня”.

Пропаганда ли е, например, учителят да каже, че гейовете съществуват? Пропаганда ли е, ако ученик има ЛГБТ значка на раницата си? Пропаганда ли е, ако даден учител или ученик е гей? Пропаганда ли е, ако децата учат за Алън Тюринг и се спомене, че той е гей? Или че Шекспир е писал любовни писма не само до жени, но и до мъже? Ами ако ученик обиди друг на “гей”, това пропаганда ли е? Никъде в закона не става ясно.

Бих си го представил като пропаганда, ако е като в някои училища в Северна Америка, където се преподават биологично неверни твърдения като това, че съществуват повече от два пола и че можеш да си какъвто пол поискаш без никакви затруднения и проблеми. Че даже може да си безполов, ако решиш. Небинарен. Или аджендър. И да се забранява да се казва, че половете са два и това да е нарушение, наказауемо с изключване, съд и дори затвор. Ако пропагандата е такава – и аз съм против нея, да. Но тук остава съвсем друго усещане – че има нещо нередно в това да си гей и децата не трябва да знаят за съществуването на тия едва ли не митични, небогоугодни създания.

Не ми се навлиза в тая тема, защото за мен изобщо понятието “ЛГБТ” трябва да е разделено, тъй като ЛГБ-тата са едно, а Т-тата са съвсем друго. На първите, да речем, не им се налага да минават през химическа кастрация, за да попаднат в “правилното” тяло. И няма какво да се лъжем – точно това е процесът. Иначе си просто облечен като човек от другия пол. А това е просто фетиш. И знам, че либералите сега ще се обидят до безкрая на предела си, но аз съм фен на фактите и затова не ме грее особено.

И като говорим за “демократичната общност” – какво направиха те срещу този безумен закон? Протести с нелепи лозунги и никакъв реален ответ срещу това поредно отклоняване на общественото внимание от реалните проблеми в държавата и образованието. Защото като видя протестър с лозунг “Този закон няма да ме спре да съм транс” и веднага виждам как налива гъсто масълце в огъня на псевдопатриотите. Ако аз бях “копейка” – това щеше да ми е чудна опорка за бъдещите действия.

Като човек, който работи по цели две образователни каузи (нито една от които няма нищо общо с ЛГБТ), имам близки наблюдения над образователната ни система. Знаете ли, например, че българските деца са най-функционално неграмотните в Европейския съюз? При това с огромна разлика? Или че в малките населени места, особено в тези с преобладаващо ромско население, момичетата масово напускат училище след 7. клас, защото трябва да се омъжат? А знаете ли, че България е на първо място в Европа по родилки в ученическа възраст, при това с двойна преднина пред “сребърните медалисти” от Словакия? Това може би не е приятен факт за Костадин Костадинов, който е роден от млада майка и не вижда проблем в това.

И така, докато мафията отлагаше безпрецедентно изборите, за да може да се разчистят разни сметки и политическата криза се задълбочава, ние още се занимаваме с някакви имагинерни ЛГБТ пропагандатори. Защото на неграмотните продукти на образователната система на соца (пълна с РЕАЛНА пропаганда) не им е важно синовете и внуците им да са грамотни и мислещи – важно им е само да не им доведат зет.

Нито по соца, нито сега образователната ни система работи. Мога да дам безброй лични примери – като на учители по биология учат децата, че на Луната не е кацано и че самолетите ги пръскат с кемтрейлс. Като мой учител по география, отявлен русофил, който мастурбираше под бюрото си, докато изпитваше съученичките ми на дъската в 7. клас и всички знаеха за това. Той не е ЛГБТ пропагандатор, но пък е русофил, простено ли му е в очите на патриотите, че го е правил това, или е минала давност, защото е било в края на миналия век? Само питам.

А то и учители не останаха. Условията са гадни, децата са непоносими, парите не стигат. Ако пък си даскал и посмееш да имаш мнение, различно от това на ГЕРБ и Възраждане – ще те сложат в списък, за да може да те “кенсълнат” и да получаваш смъртни заплахи от неграмотни родители. И да, точно това правят псевдопатриотите, които иначе толкова мразят cancel културата – използват я точно както го правят крайнолевите псевдолиберали в Западния свят.

Накрая се получи така, че Пеевски стана главен борец срещу мафията, Костадинов гони чуждите агенти, а Евгени Минчев се саморазправя с гейовете. Това е велика ирония, но ми се струва, че няма достатъчно функционално грамотни хора, които да я оценят. Може би проблемът е в образованието?

Затова сега и аз като един умнокрасив соросоиден жълтовапаветник (но и неофашистка копейка, разбира се, защото мисля, че половете са само два) ще дам още идеи на мафията и подопечните ѝ псевдопатриоти за имагинерни проблеми, с които да се отклони общественото внимание от реалните проблеми на държавата.

 

1. Пълна забрана за вноса на радиоактивен хляб от Полша.

2. Закон против абортите на здрави бебета веднага след раждането.

3. Шайка за премахване на сатанинските символи в обществените сгради.

4. Забрана за употребата на кемтрейлс над населени и земеделски райони.

5. Премахване на забраната за пеене на руски песни след полунощ.

 

Ето, няколко чудесни имагинерни проблема, за които функционално неграмотното население да блее, да се възмущава и да роптае, за да се чувства полезно и част от нещата. А че децата растат идиоти – голяма работа! Важното е, че не са гейове.

 

Автор: Георги Емилов

Георги Емилов
Георги Емилов Отговорен редактор
Новините днес