Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туроператор предлага екскурзия "Наследството на Ратко Младич"

12 март 2012, 19:07 часа • 4138 прочитания

Нетрадиционна туристическа обиколка организира британската туристическа агенция „Политикал турс”. Тя предлага на своите клиенти пакет, наречен „Наследството на Ратко Младич”, който включва обиколка на места в Сърбия и Босна и Херцеговина, свързани с войната в бивша Югославия, пише Новинар.

Туристите, които са любопитни да се запознаят отблизо с историята на бившата балканска страна, ще трябва да извадят 3200 евро. Срещу тази сума те ще могат да видят тунела в Сараево, който е бил единствената възможност за бягство на жителите от града по време на сръбската обсада, продължила няколко години.

В тура е включено и посещение на Сребреница, където са избити 8000 босненски мюсюлмани. Обиколката приключва в Белград, където туристите ще посетят затвора, в който бе държан Младич, преди да бъде екстрадиран в Хага, както и места, където той се е укривал заедно с бившия президент на Република Сръбска Радован Караджич.

По време на екскурзията туристите ще се срещнат с политици и служители в международни организации, които ще разкажат за живота на босненци и сърби по времето на войната, както и след залавянето на Младич. Ще има и беседа за историята на региона.

Обиколката продължава девет дни и е планирана от 19 до 27 май. В нея могат да се включат между 8 и 18 души. Сред гидовете ще бъде бившият американски дипломат Луис Сел, работил многократно в Югославия. Той е и автор на биографията на бившия сръбски президент Слободан Милошевич.

Към него ще се присъедини директорът и бивш кореспондент на „Ню Йорк таймс” за Балканите Никълъс Ууд.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес