Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Транспортният министър: Договорът с “БДЖ-Пътнически превози“ вероятно ще се удължи

24 септември 2024, 13:00 часа • 254 прочитания

Моето мнение като служебен министър на транспорта и съобщенията е, че всеки един, който има потенциала и смята, че разбира от железници, и иска да помогне на железниците, следва да го направи. В момента е начинът и в момента е времето, за да решим как ще се развива занапред националният ни превозвач.

Това заяви служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, цитирана от БГНЕС.

Удължаване на договора с до 2 години

Още: Върховният административен съд даде ход на делото за доставката на 35 влака

„Договорът с „БДЖ – Пътнически превози“ изтича в края на тази година. Регламент 1370 допуска т.нар. спешна или временна мярка, което означава, че договорът може да бъде удължен максимум с 2 години. Това, което мога да ви уверя като министър на транспорта и съобщенията към днешна дата, е, че няма да оставим никого без железопътен превоз“, каза Стоянова и посочи, че най-вероятно ще се стигне до удължаване на договора с „БДЖ – Пътнически превози“.

Още: Пътуване с БДЖ: Жена е с алергична реакция след нахапване от дървеници

По думите ѝ в същото време следва да продължат и разговорите с Европейската комисия (ЕК). „В момента се провеждат разговори с ЕК, като се обсъжда и въпросът дали процедурата да бъде за един превозвач на цялата територия, или да бъде разделена на лотове. Но пак казвам, решението трябва да дойде от всички, които обичат железницата и железопътния транспорт. Аз няма да наложа административно решение от бюрото си и да кажа това ще бъде“, каза още транспортният министър.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес