Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тадич прие телевизионен дебат с Николич

09 май 2012, 10:12 часа • 4054 прочитания

Лидерът на Сръбската прогресивна партия и кандидат за президент Томислав Николич призова опонента си Борис Тадич на телевизионен дебат, пише днес сръбският вестник ”Политика”.

По думите на Николич това е мястото, на което трябва да бъдат разяснени много неясноти за това кой какво е работил и как е придобил имуществото си. Тадич от своя страна е приел поканата на Николич, изтъквайки, че това ще бъде тест за намеренията на „прогресивните”.

Ако се съди по резултатите от първия кръг на президентските избори в Сърбия и по опитите от предишните избори, Борис Тадич най-вероятно ще получи трети мандат като президент, пише днес сръбският вестник ”Блиц”.

Изборите, които се състояха в неделя, са първите, в които Тадич спечели на първи тур. При предишни избори Тадич печелеше срещу Томислав Николич на втори тур.

Според вестника през следващите две седмици Тадич и партията му трябва да мобилизират гласоподавателите, тъй като при ниска избирателна активност ще загубят президентските избори, като се знае, че Николич и Сръбската прогресивна партия имат твърд електорат.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес