Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Строителите на пътя Мездра - Лютидол обещаха: До края на годината поне едната лента ще е пусната

26 юни 2024, 10:31 часа • 716 прочитания

До края на годината строителите на отсечката Мездра - Лютидол са поели ангажимент поне едната лента да бъде отворена за движение. Това обяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Хората работят. За да стане по-добре. Трябва малко да се стиснат зъби. Строителите поеха ангажимент до края на годината най-късно да бъде пуснат пътят", заяви Главчев.

Той допълни, че едното платно вече е готово.

ОЩЕ: Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

"Ще бъде пуснато движението в една лента от Ботевград към Мездра. Да стиснем всички зъби, за да се случи нещо хубаво", каза Главчев.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова заяви, че абсолютно е било наложоително да се затвори пътят, за да се довършат съоръженията по него. "Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни анализи. Няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници", заяви Коритарова.

И двамата допълниха, че ще има санкции, ако има забавяне в планувания ремонт. Но увериха отново, че се надяват да не се стига до тях.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по участъка Мездра - Лютидол - пътен възел "Новачене" се ограничава от 24 юни за довършване на разширението на път Е-79. От АПИ се извиниха за причиненото неудобство на шофьорите и на гражданите, през чиито населени места ще преминава транзитният трафик. Според предоставената информация обходният маршрут за автомобили до 3,5 т е път III-1004 - Паволче - Челопек - с. Лютиброд - Елисейна - Своге - околовръстен път на София и обратно.

Движението по трасето беше спряно в понеделник и предизвика поредица от протести в Монтанско.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес