Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силен вятър в цяла България носи захлаждане

27 юли 2023, 06:25 часа • 1080 прочитания

Жълт код за силен вятър е обявен на територията на цялата страна. Очаква се много силен северозападен вятър с пориви 19-24 м/сек.

ОЩЕ: Прогноза за времето - 27 юли 2023 г. (четвъртък)

Над западната половина от страната ще е слънчево. Над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места през първата половина от денонощието ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Дневните температури ще се понижат чувствително и максималните ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 23 градуса.

И по Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 25 до 28 градуса. Температурата на морската вода е от 13-14 градуса на Шабла до 26 градуса в Бургас. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива. Главно над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, но 2000 метра - около 8 градуса.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-североизток. Температурите ще се повишават и в неделя и понеделник максималните ще са между 30 и 35 градуса.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес