Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 19-25 август 2025 г.

18 август 2024, 17:30 часа • 3941 прочитания

В началото на седмицата ще бъде слънчево, но ще има и прохладни дни. Кои ще са те вижте в седмичната прогноза за 19-25 август 2024 г.

Колко горещо ще бъде лятото на 2024 година?

Началото на седмицата

През първата половина от новата седмица над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията във вторник. Вятърът ще е слаб, през първите два дни от източната четвърт, в сряда - от северната. Дневните температури слабо ще се понижат. Над Източна България вероятността за валежи е малка, ще има повече слънчеви часове. Вятърът там ще е до умерен, а температурите ще останат без съществена промяна.

До края на периода

През следващите три дни вероятността за валежи в цялата страна намалява, възможни са само изолирани превалявания, главно в планините. В петък вятърът отново ще придобие източна компонента. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°.

Още: Времето до края на август 2024 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес