Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СДВР: Запазете протеста мирен, оставете институциите да функционират

19 юли 2020, 16:25 часа •
Реклама

Нека да се запази протеста мирен, да се направи така и от организаторите, и от протестиращите. Това каза на брифинг преди минути заместник-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.

"За да се взимат държавни решение, трябва да се работи, нека има протестиращи, но нека е в рамките на закона. Полицията е там, за да осигури нормалното функциониране на институциите. В тази връзка наблюдаваме призивите и сме взели необходимите действия. Запазете протеста мирен, оставете институциите да функционират, полицията е там, за да пази държавността и демокрацията, независимо кои са ръководителите“, призова той.

„Имаме нужда от диалог с протестиращите. Отново призовавам организаторите мероприятията да се заявяват в Столична община и да бъдат в светлата част на денонощието и предварително да бъдат съобщени местата за протести. Ние сме деполитизирана структура, следва да запазим правата на всички граждани", каза още ст. комисар Златанов. "Основното е, че гражданите, които трябва да дойдат на протест, не трябва да слушат призиви да се нарушава закона и мира", каза още той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес