Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сан Антонио е вторият финалист на Запад

17 май 2013, 10:33 часа • 9362 прочитания

Само една неизвестна остана от полуфиналите в двете конференции на НБА, след като рано тази сутрин и "Сан Антонио Спърс" успя да спечели серията си срещу "Голдън Стейт Уориърс" и да стигне до финала на Запад, където ще играе с "Мемфис Гризлис".

Западна конференция


"Шпорите" спечелиха четвъртата си победа срещу "войните" с 94:82. Превъзходството на "Сан Антонио" беше неоспоримо - от самото начало до края те не изпуснаха в нито един момент водачеството в точките. Освен това "шпорите" изнесоха лекция по комбинативен баскетбол - те направиха цели 27 завършващи подавания. Освен това "Спърс" вкараха три поредни тройки в ключовите моменти в края на мача, когато "Уориърс" се вдигнаха на отчаян щурм.

Най-много точки за победителите вкара Тим Дънкан - 19, а Тиаго Сплитер и Кауи Леонард направиха общо 30 точки, а Леонард хвана 10 борби. За гостите най-много точки вкара Стефан Къри - 22.

"Сан Антонио" печели серията с 4:2 победи и вече се готви за сблъсъка с "Мемфис".

Източна конференция

На Изток отборът на "Ню Йорк Никс" победи "Индиана Пейсърс" с 85:75 и намали преднината на "пешеходците" в полуфиналния плейоф до 2:3 победи, предаде БГНЕС.

Кармело Антъни изигра един от най-добрите си мачове в серията и бе в основата на успеха на своя тим, като отбеляза 28 точки в двубоя, игран пред близо 20 000 зрители в "Медисън Скуеър Гардън". За "Индиана" в отсъствието на Джорд Хил най-резултатен стана Пол Джордж - 23 точки, 6 борби и 6 асистенции.

"Никс" изиграха много стабилен мач, като успяха да спечелят първите две четвърти, за разлика от предишните два мача и по този начин зададоха темпото на игра. Това добро начало позволи на домакините да не допуснат изоставане в нито един момент през второто полувреме.

Следващият мач от серията ще се играе в събота срещу неделя.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес