Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокурорите да бъдат чути от законодателя, препоръча зам.-министърът на правосъдието

18 юли 2015, 11:09 часа • 4338 прочитания

Законопроектът за изменения и допълнения на Закона за съдебната власт е голям и съдържа различни идеи, дискусията по него продължава и аз вземам участие в нея, ще участвам и при оформянето на окончателните идеи.

Това заяви пред БГНЕС заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов.

Според него в сегашния "проект има добри предложения, има и други, за които аз ще настоявам да претърпят промени".

"Това обаче не променя факта, че проектът е една много добра основа за реална професионална дискусия за необходимостта от промени в прокуратурата, в която се надявам не само на дейното участие на редовите прокурори, но и техните послания да бъдат чути от законодателя", категоричен е заместник-министърът на правосъдието.

Попитан дали е участвал в изработването на проекта за Съдебна реформа, Андрей Янкулов отговори: "Ако под "проект за съдебна реформа" визирате Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система и/или проектите за промени на нормативни актове, касаещи съдебната власт и предложени от Министерство на правосъдието – не, не съм участвал в изработването им".

Той обясни, че поверените му ресори в Министерство на правосъдието са изпълнението на наказанията и охраната на съдебната власт, на които отдава цялото си внимание.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес