Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдив съди цар Киро заради неизплатени данъци

09 април 2014, 13:47 часа • 15495 прочитания

Община Пловдив е завела две изпълнителни дела на стойност 120 000 лв. срещу фамилията на Кирил Рашков, известен като цар Киро. Причината са неплатени местни данъци от периода 2008 – 2013 г., съобщава БГНЕС.

В Пловдив семейството притежава 100 кв. м. апартамент на улица "Славянска" и седеметажен недовършен хотел в центъра на града. За тези имоти Рашкови не са платили и стотинка нито за данък сгради, нито за такса смет.

Първото изпълнително дело за половината от сумата е заведено през 2012 година, останалата сума, натрупана от втората половина на 2011 до края на миналата година, е дадена за събиране на публичните изпълнители на НАП.

Преди около 2 месеца данъчните върнаха двата мерцедеса на фамилия Рашкови. Въпреки че луксозните возила вече се карат от фамилията, запорът върху тях стои. Цар Киро и наследникът му нямат право да се разпореждат с автомобилите и да ги продадат, тъй като собствеността е все още под наблюдението на публичните изпълнители на НАП.

Междувременно няма нова информация за прословутото тефтерче на цар Киро с имена на митничари. Засега от Агенция „Митници” отказват да обявят дали приближени до Рашков митничари са проверявали неговите предприятия.



 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес