Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак неуредици с БДЖ, този път с влака от Варна

05 септември 2024, 10:09 часа • 882 прочитания

За нови проблеми с БДЖ разказаха пътници пред Actualno.com. Случаят е от тази нощ, а оплакванията касаят два нощни влака - единият от Варна за София, а другият от Плевен до столицата. 

За какаво става въпрос?

Потърпевшите, които се свързаха с медията ни, чакали в Плевен влака от Варна за София, предвиден за 3.02 минути, който първоначално закъснявал с 25 минути. Малко по-късно закъснението станало 60 минути, впоследствие  на таблото било изписунато 120 и накрая 140 минути. 

На плевенската гара имало и група, която изглежда отивала на организирано пътуване до Банкя. Хората се притеснявали, че ще пропуснат връзката си през Курило, но приели с чувство за хумор ситуацията и дори сред тях се чули предложения да си пуснат музика и да изиграят едно хоро на гарата, докато чакат.  ОЩЕ: Локомотив аварира на гарата в Благоевград

Причината

Причината за голямото закъснение се оказал дерайлирал товарен влак след Павликени, който запушил движението на влаковете, съобщили от гарата. 

Алтернативата - "Май ще бутаме влака"

Пътниците решили да се възползват от пътническия влак в 4.00 ч. от Плевен за София, който бил единствената им алтернатива. Описват го като изключително мръсен, скърцащ и изглеждал пред разпад. 

Всичко уж започнало нормално, докато и той не аварирал около Зверино и дори изгасили осветлението. Част отпътниците приели това на шега, коментирайки, че май се наложи да бутат влака. ОЩЕ: Куриоз: Пътници бутаха влак

За щастие, проблемът бил отстранен за по-малко от 10 минути.  

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес