Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оранжев код за снежни виелици в 12 области в страната

06 януари 2017, 11:20 часа • 1106 прочитания

Оранжев код е обявен за днес, 6 януари в 20 области на Северна, Източна и Южна България заради интензивни снеговалежи и бурен вятър, предаде репортер на БГНЕС. Кодът е в сила за всички области, без 8 области от Западна България, в които е обявен жълт код за обилни снеговалежи.

В областите с оранжев код ще духа вятър от север-североизток с пориви до 22-24 м/с. Ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 25 см, в планинските части и повече. Има условия за снегонавявания.

След обяд валежите ще отслабват. В областите с жълт код – Видинска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка и Пловдивска, ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см, в планинските части и повече. След обяд валежите ще отслабват.

През нощта, в крайните южни райони ще има валежи от дъжд, които ще преминават в сняг. След обяд валежите ще отслабват. С усилване на вятъра от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. В крайните южни райони и по Черноморието преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд и там ще преминават в сняг.

 

 

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес