Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опозиционен лидер обвини Моралес, че има дете от непълнолетна

09 август 2012, 10:40 часа • 3226 прочитания
Реклама

Един от лидерите на боливийската опозиция Самуел Дориа Медина обвини президента Ево Моралес, че е има дете на непълнолетната дъщеря на един от своите министри. Това обвинение бе остро опровергано от вицепрезидента Алваро Гарсия пред медиите, предаде БГНЕС.

На 6 август Дориа Медина заяви в своя блог в "Туитър": "Това, че Моралес е баща, само по себе си не е новина, но че майката е непълнолетна, води до усложнения. Попитайте майката на непълнолетната - Немесия Ачаколо /министър на икономическото развитие/. Неуспелият кандидат за поста президент и лидер на дясноцентристката опозиционна партия Национално единство впоследствие продължи да поддържа обвиненията си в телевизионна емисия с голяма зрителска аудитория.

"Всичко, което той твърди, е смешно и разочароващо, това е лъжа, позор и клевета", реагира незабавно вицепрезидентът Гарсия.

Според него Дориа Медина трябва да даде доказателства или да се извини, но засегнатият от своя страна обясни, че ще остави правосъдието да разследва това, без да се меси.

52-годишният Моралес е първият президент от индиански произход на Боливия. Той бе избран през 2006 и преизбран през 2010. Той не е женен, но има две дъщери, които живеят с майките си.

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес