Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ОДМВР в Благоевград, Пазарджик и Варна с нови началници

11 август 2023, 14:55 часа • 3033 прочитания

Даниел Димитров ще бъде новият ръководител на Областната дирекция на МВР в Благоевград, а Георги Чергов - на дирекцията в Пловдив, съобшават от ПЦ на МВР.

Още: Ето кой поема ОДМВР – Пловдив след убийството в Цалапица

Димитров беше досегашен началник на териториалното звено на ГДБОП в Кюстендил. Той беше представен от заместник-министър Кирил Ценкин.

Със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов е освободен и досегашният началник на полицията в Благоевград старши комисар Георги Кандев, който вчера отказа да напусне доброволно поста си и днес до обяд беше на работното си място. Кандев не отговори на въпроса на БНР дали ще приеме предложението да бъде преместен на висока позиция в София.

Още: Отстраниха временно полицейския началник в Стамболийски

В ОДМВР - Пазарджик заместник-министър Стоян Темелакиев представи Даниел Луков, досегашен началник на отдел в Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Андрей Ангелов ще оглави полицията във Варна. Той поема поста от Атанас Михов.

Още: Шефът на полицията в Бургас напуска поста си

Кадровите промени са предприети с оглед ефективното изпълнение на приоритетите в дейността на МВР по линия на пътната безопасност, противодействие на престъпността в малките населени места, трафика и разпространението на наркотици, мигрантския натиск, както и на базата на анализ на резултатите на дирекциите до момента, съобщават от вътрешното ведомство.

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес