Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов амфитеатър ще изграждат в Созопол

04 август 2013, 12:18 часа • 16069 прочитания

През седмицата община Созопол подаде проектно предложение към Местната инициативна рибарска група Созопол – Приморско - Царево за финансиране на проект за изграждане на амфитеатър, изгледни площадки и детски кът в близкия общински парк „Св. Марина”. Това каза зам-кметът Петя Чапевова, предаде Стандарт нюз.

Паркът се намира до едноименния параклис, където са част от проявите за празника на града. „Бенефициент е община Созопол. Местната група се явява един вид управляващ орган, така както се подават проектни предложения към ОПРР например. ИАРА както и ДФ „Земеделие” дават възможност по ос 4 да се изграждат Местни инициативни групи. Те всъщност са общност между община, НПО и бизнес. Те управляват един по-малък финансов ресурс, в който ние общините-бенефициенти можем да подаваме проектни предложения”, обясни тя. Проектното предложение е подадено към ИАРА, а изграждането на амфитеатъра и прилежащите му зони ще е на стойност 600 хил. лева, изцяло европейски средства, безвъзмездна помощ.

По думите на Чапевова бъдещият амфитеатър ще е ново атрактивно място, където ще се представя културната програма на общината. Предстои да минат съответните административни и технически проверки, да се проведат процедури за избор на изпълнител и през октомври/ноември да започнат реалните строителни дейности.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес