Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напекло ги е, да искат и ипотека за резервация: Иво Мирчев към ресторантьорите

22 юли 2023, 20:42 часа • 16229 прочитания

"Освен да съдят недоволните си клиенти, предлагам ресторантьорите също така да изискват ипотека на апартамент при резервация за вечеря или поне да си оставиш колата в залог, докато обядваш при тях. Така ще са спокойни, че никой няма да проявява своеволия". Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, визирайки новината от по-рано през деня относно цената на три пържоли в ресторант във Варна: Ресторантьори ще съдят клиента, платил близо 500 лв. за три пържоли

Мирчев изказва предположение, че позицията на водените от Ричард Алибегов и Емил Коларов ресторантьорски организации е следствие на високите температури: "Майтапът настрана - позицията на сдружението на заведенията бих отдал изцяло на жегата и нейните странични ефекти. Иначе би се наложило да приемем, че докато държавата е вървяла по световния календар, българските ресторантьори мистериозно са спрели във времето на зрелия Балкантурист и са забравили да продължат напред, отвъд бай-тошовото време, когато нямаше фейсбук, и КЗП също нямаше, а клиентите бяха научени много да не знаят и да са доволни, че изобщо има нещо в заведението".

Депутатът добавя и, че целият този случай е сериозна антиреклама за "многото коректни ресторантьори, с коректно обявени цени, качествена храна, добро обслужване и адекватно отношение".

ОЩЕ: "Цяла крава ли изядохме?": Семейство плати 500 лв. за три пържоли във Варна (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес