Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

Най-важните новини за деня: 28 юни 2024 г.

28 юни 2024, 22:00 часа • 2548 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 28 юни.

Реклама

РАДЕВ КАЗА КОГА ЩЕ ВРЪЧИ ПЪРВИЯ МАНДАТ

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС на 1 юли, съобщиха от президентската институция.

СТОЯНОВ: БРЕНДО Е ВЛЯЗЪЛ У НАС ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКО РАШКОВ - ВЕРОЯТНО С ОНЗИ НЕЗАКОНЕН САМОЛЕТ КРАЙ ТЪРГОВИЩЕ

Евелин Банев - Брендо е влезнал в България в периода март-юни 2022 г., като е кацнал при случая с малкия самолет "Пайпър", прелетял незаконно над четири натовски държави и приземил се на 08.06.2022 г. край Търговище.

БАРЕТИ ПАЗЕЛИ БИВШ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР ОТ ГРАЖДАНИ И ПОЛИЦАИ (ВИДЕО)

Барети пазели бившият вътрешен министър Иван Демерджиев от граждани и полицейски служители, обяви настоящият министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в парламента.

ВЪТРЕШНО ЧУВСТВО: ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ НЕ ИЗКЛЮЧВА ИЗБОРИ НАЕСЕН И ЗА КМЕТ НА СОФИЯ

Чакам и мен да ме проверят. Може въпросът с оставката на Терзиев да го решат по друг начин и да ходим на избори за кмет наесен. Чакам да видя решението на съда следващата седмица за касиране на изборите. Вътрешно чувство имам, че ще има избори. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в ефира на bTV.

ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА И ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ - КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ: ГОВОРИ ЮЛИЯН ПОПОВ (ВИДЕО)

В политиките за климата Европейският съюз въздейства като единен блок. За да въздейства България на тези процеси, ние трябва да въздействаме първо на европейските. Страната ни се позиционира много добре на тази плоскост.

ВАС Е ОТМЕНИЛ ЗАПОВЕДТА, С КОЯТО "ЗАЛИВ КОРАЛ" СТАНА ЗАЩИТЕНА ЗОНА

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) е отменил заповед от 7 юли 2022 г. на министъра на околната среда и водите (тогавашния министър - Борислав Сандов), с която той обяви създаването на защитена зона „Залив Корал“.

КОЙ ИЗБИРА ПАТРИАРХ - МОСКВА ИЛИ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ: АНАЛИЗ НА ГОРАН БЛАГОЕВ (ВИДЕО)

Това, което аз имам като вътрешна информация, е, че след като са се споразумели кой първи да излъчат като кандидат за патриаршеския престол, вече е започнало наддаването.

"ЩЕ ПОМАГАМЕ НА УКРАЙНА": АТАНАС ЗАПРЯНОВ НЕ ВИЖДА ПРОБЛЕМ, ЧЕ РАДЕВ НЯМА ДА ХОДИ В НАТО

„Не виждам някаква кардинална промяна в националната позиция и позицията на НАТО за помощта за Украйна. НАТО продължава да счита агресията на Русия като конфликт между Украйна и Русия и Алиансът не е пряк участник и няма да бъде такъв във войната“. 

ДА ЗАЛЕЕШ ВРАГА С ЖИВА СИЛА: БРУТАЛНАТА СТРАТЕГИЯ НА РУСИЯ, КОЯТО НЕ Й НОСИ УСПЕХ НА ФРОНТА В УКРАЙНА

Май беше особено смъртоносен месец за руската армия в Украйна, като средно повече от 1000 нейни войници бяха ранени или убити всеки ден, според американски, британски и други западни разузнавателни агенции.

"НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ": УКРАЙНА ВИДЯ КАКВО Я ЧАКА, АКО ТРЪМП Е ПРЕЗИДЕНТ. ВСУ КОНТРААТАКУВАТ НА ФРОНТА (ВИДЕО)

Русия "никога" нямаше да нападне Украйна, "ако Америка имаше истински президент, когото Путин уважава". Това заяви бившият американски държавен глава Доналд Тръмп по време на президентския дебат по CNN с Джо Байдън. Републиканецът за пореден път повтори опорките си за войната, като се доближи пак до някои от наративите на самия диктатор Владимир Путин.

БАЙДЪН И ТРЪМП С ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ДЕБАТ (ВИДЕО)

 

Президентът на САЩ Джо Байдън и бившия президент Доналд Тръмп си разменяха лични нападки докато се опитваха да отговарят на въпросите на модераторите. Главните точки до момента: Слабото представяне на Байдън в дебата засенчи лъжите и неточностите на Тръмп: Business Insider

NYT: ПАНИКА - ДЕМОКРАТИТЕ ИСКАТ ДА СМЕНЯТ БАЙДЪН КАТО КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ

"Това е катастрофа". Така реагираха трима ветерани от президентската кампания на Демократическата партия още в рамките на първия половин час от дебата между Джо Байдън и Доналд Тръмп, пише Патрик Хийли от The New York Times.

НАЙ-МОЩНИТЕ АРМИИ В СВЕТА: 16 МЕСТА ДЕЛЯТ РУСИЯ И УКРАЙНА, БЪЛГАРИЯ ГУБИ ПОЗИЦИИ

България заема място №62 в ежегодната класация на Global Firepower, отчитаща индекса на военната мощ и подреждаща най-силните армии в света.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес