Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността

13085
Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността

Днес ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната, а в следобедните часове и над Рило-Родопската област. На отделни места там ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Вятърът ще остане от север-североизток, в източните райони - до умерен. Максимални температури - между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието. В София 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева. Атмосферното налягане ще се понижава и ще се доближи до средната стойност за месец май.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и главно в следобедните часове на места по крайбрежието ще превали и прегърми. Сутринта вятърът ще е все още от север-североизток, до умерен, но през деня ще отслабне. Максимални температури - между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-20°.
Над планините ще преобладава слънчево време. Купеста облачност ще се развие след обяд над източната половина от Стара планина и Рило-Родопската област. На отделни места там ще превали и прегърми.

Максималните температури ще останат промяна – между 23° и 28°

Над страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността и след обяд, главно над планинските райони, на места...

Вятърът ще е от североизток, предимно умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 16°, на 2000 метра: 9°-10°.
И в събота ще преобладава слънчево време, но на места със следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевици, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони. През следващите два дни краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има главно в западната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от юг. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 25 и 30°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com