Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Мисли и забогатявай” – помощник в кризата

27 февруари 2012, 11:23 часа • 12977 прочитания

Искате да се радвате на просперитет в живота и да обърнете гръб на финансовата криза и депресията веднъж завинаги? Лесна работа: можете да го постигнете, следвайки съветите на легендарния Наполеон Хил и неговия класически наръчник по успех „Мисли и забогатявай”.

Ако ви е дошло до гуша от неплатени сметки, ако банката ви притиска с големи лихви, или ако просто ви е омръзнало да живеете в постоянен страх относно утрешния ден, значи е време да действате със замах и да отстраните окончателно тези досадни проблеми. В „Мисли и забогатявай” Наполеон Хил дава практични съвети как да станем богати и щастливи, как да се радваме на признание и известност, следвайки точно определени стъпки.

Авторът поддържа тезата, че всичко (създадено или придобито) на този свят започва съществуването си под формата на желание. Желанието поема своя път от абстрактното към конкретното в работилницата на въображението. В нея се създават и развиват планове, с чиято помощ се осъществява преходът от желание за пари в притежание на истински такива. Хил отбелязва, че никой не разполага с достатъчно опит, образование, вроден талант или знания, за да създаде значително състояние сам. С помощта на свои съмишленици (наричани от автора „колективен гений”), готови да работят с или за него срещу някакво възнаграждение, всеки би могъл да постигне желаните резултати.

„Мисли и забогатявай” дебютира през 1937 г. – по време на Голямата депресия. Още с първото си издание тя прави невиждан фурор и спечелва славата си на една от най-великите и вдъхновяващи книги на своето време, превръщайки се в задължително четиво за всички, които се стремят към успех в живота и в кариерата.

До днес книгата не е спирала да бъде основен, практичен, полезен и безценен инструмент в ръцете на милиони, променяйки съдби и утвърждавайки се като абсолютен пътеводител за благосъстояние и богатство; „Мисли и забогатявай” е продадена в над петнадесет милиона екземпляра, а това, което я прави толкова актуална и в наши дни, е, че тя е изпитан и доказан метод в борбата с бедността и преодоляването на кризата.

 

 

 

 

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес