Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Луис Суарес стана голмайстор номер едно в историята на Уругвай

24 юни 2013, 10:14 часа • 15250 прочитания

Луис Суарес вече е голмайстор номер 1 в историята на националния отбор на Уругвай, след като се разписа два пъти при разгрома над Таити с 8:0 в мач от Купата на конфедерациите късно снощи, предаде БГНЕС.

Нападателят на "Ливърпул" се появи в игра в 69-та минута и отбеляза своя 35-ти и 36-ти гол за Уругвай в последните 10 минути на срещата, като по този начин изпревари Диего Форлан на върха на голмайсторската листа, при това само на 26 години.

Започналият като титуляр Абел Ернандес вкара четири гола, а по един за крайното 8:0 добавиха Лодейро и Перес. По този начин южноамериканците си осигуриха второто място в група В и на полуфиналите на турнира ще срещнат домакина Бразилия. Таити пък приключи първото си участие на голям футболен форум с 24 допуснати гола в три мача и само един отбелязан.

В другия мач от групата вчера Испания победи Нигерия с 3:0 след два гола на Жорди Алба и един на Фернандо Торес и ще играе на полуфинал с Италия, в повторение на финала на последното Европейско първенство по футбол. Тогава Ла Фурия спечели с 4:0.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес