Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кубрат Пулев ще боксира с Поветкин, ако той бие Кличко

20 май 2013, 18:30 часа • 16195 прочитания

Дългоочакваният мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко може да не се състои, ако Александър Поветкин надиграе украинеца през октомври, съобщиха промоутърите на Кобрата "Зауерланд", цитирани от БГНЕС.

Пулев е във финални преговори с Тайсън Фюри за срещата, която трябва да му даде шанс за мач със световния шампион Кличко. До следващия вторник е крайният срок за наддаването на промоутърите за организирането на двубоя между българина и британеца.

Сега "Зауерланд" потвърдиха официално, че ще се чака мача между Поветкин и Кличко на 5 октомври, за да се определи евентуалния противник на Пулев. Поветкин е първенец на WBA в тежка категория, докато Кличко е супершампион на същата организация. Руснакът няма загуба досега на профиринга в 26 мача. Кличко ще получи около 17 млн, а Поветкин малко повече от 5 млн. долара. Този месец и двамата боксьори успешно защитиха своите титли. На 4-и май Кличко победи италианеца Франческо Пианета, а Поветкин на 17-и май нокаутира поляка Анджей Вавжик. При победа над Фюри Пулев пък ще трябва да чака поне края на годината за мач за световната титла.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес