Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко струва сянката на плажа тази година?

28 юни 2024, 14:30 часа
Реклама

Завишени ли са цените на шезлонгите и чадърите по нашето Черноморие? Този въпрос всяка година вълнува българския турист, който избира да почива по нашите плажове и курорти.

По последни данни повишение на цените има, като това се случи спрямо инфлацията, съобщиха още преди месеци концесионери на плажове.

На повечето места у нас цената на сянката и комфорта е достигнала максималната допустимост, която е заложена в договорите, и поради тази причина концесионерите настояват тези договори да се обмислят и да се освободи горната граница на цената на чадъри и шезлонги.

Колко ще струва?

Снимка: IStock

Според TrafficNews най-високи са цените във вече познатите по-скъпи курорти като Лозенец, Златни пясъци, Слънчев бряг, Равда, Несебър, Свети Влас и Созопол, където комплектът достига цена от 30 лева, а на места даже и повече.

В Поморие, Китен и Каваците, цената за чадър и шезлонг е по 7 лева всеки. Ако предпочетете комплект, който включва чадър и два шезлонга, това ще ви струва 21 лева.

По-изгодно е в Албена, Крайморие и Св. Св. Константин и Елена, където комплектът е около 15 лева.

Разбира се, винаги може да ползвате свободните и неохраняемите зони на плажа, където да поставите собствен чадър, масичка и кърпи.

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес