Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Стоянов за опита на ГДБОП да свали сатиричен сайт: Фалшив е

15 август 2024, 11:56 часа • 859 прочитания

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви е разпоредил пълна проверка какво е наложило спирането на сайта novonachalo.com, за което вчера съобщи бившият депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев.

Мирчев обяви, че хостинг компанията му е съобщила, че спирането на сайта е станало по нареждане на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Сайтът е за политическа сатира и е създаден от активисти на коалицията. Основни герои в него са съпредседателят на ДПС Делян Пеевски и самият Стоянов. Още: Петков: Калин Стоянов се чува почти всеки ден с Пеевски

"Утре ще има доста подробна информация за случая, която ще изнеса. Единственото хубаво от случилото се е, че двама човека - Ивайло Мирчев и Божидар Божанов се асоциираха с този фалшив сайт", коментира Калин Стоянов.

Сайтът отново е достъпен

Междувременно стана ясно, че сайтът novonachalo.com отново е достъпен, тъй като хостингът е изнесен извън България.

"МВР, през министър Калин Стоянов, по заръка на Пеевски свали сатиричния сайт "Ново начало". Имам лоша новина за Пеевски (който чувам, че сипел закани, насочени към авторите на сайта): сайтът отново е достъпен, качен на хостинг извън България. Ако МВР го докопа и там, имам нова лоша новина: с нас се свързаха над 20 души, готови да го хостват", написаМирчев във Facebook днес и допълни:

Оттук нататък има два подхода:

1. МВР продължава да преследва къде е качен сайтът и да опитва да го свали (без междувременно да дава отговор защо въобще ГДБОП се занимава с един хумористичен сайт и какво общо има той с организираната престъпност и националната сигурност). Още: Вътрешният министър обяви, че не е получавал покана да остане на поста

2. Всички започват да си гледат работата, МВР - да гони престъпници, а Пеевски - да обясни как спусна задачата на министър Стоянов МВР да се разпореди на хостинг компания да свали сатиричен сайт.

Очакваме отговори и ако някой си мисли, че чрез заплахи през трети лица ще заглуши свободното слово, излъгал се е - сайта ще го има, ще се появява на нови места и ще става все по-интересно.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес