Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йоджалан: Ако умра, какво ще стане с решаването на кюрдския проблем в Турция

11 юли 2013, 19:14 часа • 8427 прочитания

Съпредседателят на легалната и парламентарно представена Партия на мира и демокрацията (ПМД) Селяхаттин Демирташ представи някои детайли от разговорите си с лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан (Апо) в затвора на остров Имралъ в Мраморно море, по време на които кюрдският лидер е задал риторичния въпрос какво ще стане с процеса за разрешаване на кюрдския проблем, ако той умре, предаде електронното издание на вестник „Милиет”.

„Постоянно се питаше: Аз съм в центъра на процеса, аз присъствам там, аз започнах процеса, аз отправих призива за него. Ако тук в затвора изведнъж хей така ми спре сърцето, преди да се е достигнало до спасението, какво ще стане с този процес?”, заявил Йоджалан.

„Аз не задавам този въпрос на самия себе си, следователно нещата, които споделям във връзка с моето здравословно състояние, не са мои лични притеснения. Нека добре да се разбере това - когато отправям послания към правителството, винаги го правя от тази гледна точка”, цитира думи на Абдуллах Йоджалан от съпредседателят на ПМД Селяхаттин Демирташ.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес