Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До края на април железничарите пътуват безплатно

17 декември 2012, 15:48 часа • 15393 прочитания

До 30 април ще се запазят преференциите за служителите в Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), съобщи Лиляна Вецкова, ръководител „Човешки ресурси” в НКЖИ.

Съгласно споразумение между НКЖИ, БДЖ „Пътнически превози”, БДЖ „Товарни превози”, Холдинг БДЖ и синдикатите се удължава срокът на действащите безплатни карти за пътуване за цялата ЖП мрежа до 30 април 2013 година. Основна цел на това удължаване е да може през този период да се осигури базова информация за това колко, къде и в какви километрични пояси пътуват железничарите и оттам да се договори реална цена на услугата, която ще предоставят БДЖ „Пътнически превози”.

„През този период, за да може да постигнем тази базова информация, нашите работници и служители ще пътуват с настоящата карта, няма да им се издава нова карта, но тази карта ще бъде придружена с билет с нулева стойност – т.е. те от билетните каси ще трябва да си взимат такъв билет, на който ще бъде посочено предприятието, от което произлиза картата, километрите, направлението, в което пътуват, но стойността на билета ще бъде нулева. По този начин ще съберем информация, която да ни помогне за целта на споразумението”, каза Вецкова, цитирана от Агенция "Фокус".

За хората, които пътуват всеки ден до работа, ще се издадат маршрутни карти, които ще важат с документа за пътуване - безплатната карта, образец 922 ЖЛ.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес