Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Службите не са ни предупреждавали за атентата

27 юли 2012, 09:07 часа
Реклама

В терористичния акт на 18 юли в Сарафово нямаше изпреварваща информация от партньорски служби, нямаше информация и от българските служби. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветанов Цветанов.

България е имала възможност през последните години да реагира много адекватно на постъпила изпреварваща информация от партньорски служби и да се предприемат необходимите мерки за недопускане на осъществяването на терористичен акт, каза Цветанов.

От разследването е ясно, че става въпрос за лице, което е влязло в страната като чужденец, по всяка вероятност с цел туризъм, и смесвайки се, е останал незабелязан и нямаше изпреварваща информация отвън, посочи той.

Няма да мога да кажа подробности от разследването, посочи Цветанов. Към настоящия момент колегите разполагат с чисто оперативна информация, която не би могла да бъде споделена, защото би могла да възпрепятства разследването и стигането до организацията, която извърши терористичния акт, подчерта Цветан Цветанов.

Редактор: Яна Баярова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес