Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чикаго Булс преживя огромно унижение срещу Маями

14 май 2013, 10:49 часа • 29612 прочитания

„Маями” и „Мемфис” – това бяха горещите имена в НБА през изминалата вечер, като и двата отбора вече водят със солиден аванс в сериите си.

Източна конференция


„Чикаго Булс” рухна в мач четири от серията с „Маями Хийт”, който загуби с 65:88. При това „биковете” се сринаха чудовищно, регистрирайки един куп негативни рекорди в историята на отбора в плейофите.

„Биковете” записаха рекорд за най-малко вкарани точки в една четвърт – едва 9 в третата четвърт, най-слаб процент стрелба (26 на сто), най-малко вкарани точки на полувремето (33), най-малко точки за плейофен мач (65).

Естествено, в самия мач Леброн Джеймс беше водещата фигура – 27 точки, 8 асистенции и 7 борби за победата на „Хийт”. Крис Бош добави 14 точки и всъщност двамата с Джеймс бяха единствените от отбора на шампионите, които записаха двуцифрен точков актив. Предвид жестоката защита на „Маями” обаче това беше напълно достатъчно.

За „Чикаго” Карлос Бузър се отчете с 14 точки и 12 борби, а Нейт Робинсън, който направи страхотна серия с „Бруклин Нетс” и сам измъкна единия мач, сега записа антирекорд – нито един кош от 12 опита за стрелба от игра.

„Маями” вече води с 3:1 победи в серията, а следващият мач, който може да се окаже последен, е във Флорида.

Западна конференция


На Запад фаворитът „Оклахома Сити Тъндър”, който завърши под номер едно в Западната конференция през редовния сезон, отново загуби срещу „Мемфис Гризлис” и вече е на ръба на отпадането. „Гризлитата” победиха със 103:97 след продължение, вземайки второто си домакинство в серията.

Мачът беше изключително драматичен, като „Мемфис” навакса изоставане от 17 точки на полувремето. Всъщност на „гръмотевиците” им се наложи да се борят за вкарване на срещата в продължение, което стана факт след кош на Кевин Дюрант. В продължението обаче „Оклахома” се провали, като най-показателно е, че точно Дюрант не вкара нито един кош от игра при пет опита за стрелба. Всъщност през първото полувреме гостите бяха безепелационни -54% стрелба от игра, 50% от тройката, но през второто полувреме паднаха до 37,5%, което в крайна сметка ги провали.

За „Мемфис” отново Майк Конли беше най-резултатен с 24 точки, а Кевин Дюрант завърши с 27 точки за „Оклахома”.

„Мемфис” води с 3:1 победи в серията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес