Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цацаров за КТБ: Не сме изправени пред нормална ситуация

05 септември 2014, 21:21 часа • 37453 прочитания

Най-големите критици на прокуратурата са получавали пари кеш от КТБ. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за БНТ.

Според него не сме изправени пред нормална ситуация, нито пред ситуация, в която една банка загива или една банка потъва поради рисковете на банкирането, рисковете на финансовия пазар, икономическата криза".

В случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) по думите на главния прокурор сме изправени пред "една банка, която е била създадена и работила с практики, доста различни и противоречиви от нормалното банково дело".

Скъпо банково украшение, съществувало години наред с протекцията на държавата и политиците. Така по-рано тази седмица главният прокурор определи ситуацията с КТБ. Според него банката е функционирала при неефективен надзор и със съмнително високи лихви по влоговете, информира bTV.

Цацаров предложи радикално, по думите му, решение за ситуацията - първо да се търси път за оздравяване на банката и едва след това да се мисли за вариант, при който хората да си получат парите. Той добави: "Трябва да бъде надскочен законът за гарантиране на влоговете в банките, казано по друг начин, трябва да се търси път за оздравяване на банката".

 

 

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес