Боровец открива новия сезон на 17 декември

1722
Боровец открива новия сезон на 17 декември
Снимка: БГНЕС

Месец преди старта на новия сезон, Боровец е напълно готов да посрещне хилядите любители на зимните спортове.

На 17 декември 2016 г. ще се състои официалното откриване с празненства по случай 120-годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. Боровец е създаден от цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта. В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел „Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.

И през този сезон продължава развитието на мащабната инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Благодарение на нея е изградена и разширена модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг, изкуствено езеро, помпена станция по най-новите технологии на “Техноалпин” в ски-центровете „Ястребец” и „Ситняково” (Централен Боровец), както и в отсечката при финала на писти „Ястребец 1”, а вече и в голяма част от писта „Червено знаме”, което ще даде възможност за по-дългото й ползване при безснежна зима. “Обособихме специална зона за деца и шейни в ниската част на писта „Червено знаме”, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите. Осветяването на тази зона пък е предпоставка тя да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки.”, сподели Снежана Дамянова, Маркетинг директор на “Бороспорт”.

Трите ски центъра, с които курортът разполага, са свързани по най-добрия за гостите начин. Това позволява спускане според нивото или в зависимост от заетостта на лифтовете. Въведената система за контрол на достъпа до лифтовите съоръжения предоставя безконтактно и ускорено преминаване, което намалява опашките. „Голямо улеснение е възможността за онлайн зареждане на лифт картите за многократно ползване, което спестява и чакането пред касите. Призоваваме нашите гости да се възползват от тази възможност, ще си спестят ценно време за пистите. А от този сезон ще можете да купувате онлайн и ски услуги – уроци от ски-училище „Бороспорт”, детска градина, наем на оборудване”, каза Снежана Дамянова.

Политиката на насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години, продължава. “Бороспорт” осигурява безплатни лифт карти на всички деца от детските градини и ученици до 18-годишна възраст в Община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове. Дългосрочната програма дава възможност децата не само да се докоснат до природата и планината, но и допринася за тяхното развитие като бъдещи спортисти, от редиците на които да излязат новите ски и сноуборд таланти на България.

Запалените по нощното каране, ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18 ч. и са идеални за каране до 22 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Преди избора на нов патриарх: Мощите на Св. патриарх Евтимий Търновски пристигнаха в София

Как ще бъде избран новият български патриарх? (ПРОГРАМА)

Започва регистрацията на делегатите за избора на нов патриарх

Кой има имен ден днес, 29 юни, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 юни 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 28 юни 2024 г.

Фаза на Луната на 29 юни 2024 г.

Красимир Симеонов за соцреализма: Защо ни заливаха с тази помия денонощно? (ВИДЕО)

Възстановиха издаването и замяната на шофьорски книжки

Времето утре - 29 юли 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество