Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал наниза пет гола във вратата на Рединг

18 декември 2012, 09:30 часа • 4101 прочитания

Отборът на „Арсенал” успя да вземе победата като гост на „Рединг” в мач от 17-ия кръг на Премиершип. Така „топчиите” се приближиха само на две точки от зона „Шампионска лига” и определено влизат в сгъстения цикъл от мачове покрай Коледа с повишено настроение.

Герой за „Арсенал” стана испанският футболист Санти Касорла, който наниза хеттрик във вратата на „Рединг”. Мачът беше решен още до 30-тата минута, когато „Арсенал” вече водеше с 3:0 – Лукас Подолски откри резултата, а Касорла добави две попадение. Испанецът оформи хеттрика си петнадесет минути след началото на втората част и вече само най-лудите фенове на „Рединг” вярваха, че може да се повтори лудият мач от турнира за Купата на Англия между двата тима през този сезон, когато „Рединг” поведе с 4:0, но топчиите обърнаха до 4:5 и спечелиха със 7:5 след продължение.

Надеждата за подобен обрат все пак остана жива, защото „кралските поданици” върнаха два гола за пет минути в средата на втората част, но в 80-тата минута на мача Тио Уолкът окончателно сложи точка на спора, вкарвайки пети гол за „Арсенал”.

В следващия кръг, 22 декември, „Арсенал” гостува на друг слабак в Англия – Уигън, а „Рединг” ще трябва да играе като гост на „Манчестър Сити”, което означава, че „кралските поданици” най-вероятно ще останат твърдо на дъното в класирането.

Автор: Ивайло Петров

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес